top of page

MISSIE

LABNEST achtergrond, visie en missie

Nederland staat te springen om startupland nummer 1 te worden van de wereld. Hoe dit te doen als de nieuwe generatie de kans niet krijgt om hun innovaties van de zolderkamer af te krijgen.

 

LABNEST Founder Director Valerie van Zuijlen (27) ziet dat veel jonge startende entrepreneurs een omgeving missen die nodig is om tot een echt marktintroductie te komen. Volgens haar is het probleem hiervoor niet omdat het idee niet kansrijk genoeg blijkt, maar ontbreekt aan de middelen om het door te ontwikkelen. “De opvolging van een mooi idee dat is bedacht tijdens bijvoorbeeld een studie, blijkt in praktijk vaak op de zolderplank te blijven liggen. De handleiding voor de overgang van idee tot het opstellen van een concreet businessplan en validatie tot levensvatbaarheid mist. Laat staan het hebben van een stevig netwerk en het maken van kosten om het idee verder te ontwikkelen, blijkt een groot zwart gat voor startende entrepreneurs. Ook al is het idee zo uniek, innovatief of oplossing gedreven”, aldus van Zuijlen.

LABNEST roept de startende entrepreneur op om van die zolderkamer af te komen en het podium te pakken. Een harde vereiste van LABNEST is dat het moet gaan om innovatief initiatief dat de wereld iets mooier maakt. Dit kan een uitgewerkt idee zijn maar het mag ook al in de startupfase zitten. Bij LABNEST is een netwerk van investeerders, specialisten en adviseurs aanwezig om de levensvatbaarheid van de startup ideeën te valideren. Het doel is om jonge entrepreneurs met kansrijke ideeën uit het grijze gebied te halen waar het ondernemersklimaat van Nederland hapert. Ze krijgen de kans om hun idee te ontwikkelen tot een succesvolle startup en het behalen van de eerste zogeheten pre-seed investeringsronde.

069A2867.jpg
  • LinkedIn

VALERIE VAN ZUIJLEN

LABNEST is opgericht in 2021 en is het zakelijke kindje van creatief multitalent Valerie van Zuijlen (27). De wereldse maar geboren Edese is designer, filmmaker en art-director in één. Van Zuijlen verdiepte zich in computer science en electrical engineering (Stanford University), videogame studies (Hong Kong University), volgde gelijktijdig aan twee kanten van de oceaan de masters Film, Design & Politics (Sandberg Instituut) en Cinema Studies (New York University Tisch). 

 

En nu schrijft Van Zuijlen haar eigen zakelijke avontuur. “Toen ik studeerde in de Verenigde Staten merkte ik dat er zoveel energie loskomt in een omgeving met jonge, ambitieuze mensen. Maar je kunt met elkaar de gaafste ideeën bedenken, zonder netwerk en investeerders kom je meestal niet verder dan de achterkant van een bierviltje. Daarom heb ik Labnest opgezet.” 

 

Van films en kunst naar business? Volgens van Zuijlen is het een kleine stap, waarbij haar creatieve, multidisciplinaire achtergrond een meerwaarde is. Van Zuijlen haar werk is internationaal gepresenteerd en bekroond met meerdere titels. Ze is Summa Cum Laude en als Valedictorian afgestudeerd. Momenteel is van Zuijlen naast het directen van LABNEST bezig met het behalen van haar eigen helicopter brevet, vliegt en maakt ze haar eigen FPV drones en produceert en regisseert ze een plausibele science fiction TV serie. 

Dromen, dat doet Valerie zelf ook. Haar droom? Vijf vestigingen van Labnest verspreid door heel Nederland. Ecosystemen waar niet alleen jonge ondernemers en start-ups werken aan hun dromen, maar ook onderwijs, overheid en bedrijfsleven samenkomen en waar regelmatig evenementen gehouden worden. Met als missie: “Ik zoek naar start-ups die impact willen maken. Die omdenken, dingen op een andere manier doen. Je hoeft niet altijd te mikken op de maan, maar het is wel gaaf als je begint met het maken van enige impact op de wereld.”

bottom of page